Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ!!!

     Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως «Διεθνής ημέρα για την Τρίτη ηλικία» και στο νηπιαγωγείο αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε με αυτήν την τόσο αγαπητή και ευαίσθητη ηλικία. Τα νήπια έφεραν φωτογραφίες του παππού και της γιαγιάς τους.Το κάθε νήπιο είχε τη δυνατότητα να μιλήσει για τους  δικούς του παππούδες και γιαγιάδες (πώς ονομάζονται , αν μένουν κοντά τους ή μαζί  τους , αν τους επισκέπτονται ). Συζητήσαμε για το τι μπορούν να κάνουν με τον παππού και τη γιαγιά  ή τι κάνουν αυτοί για τα μικρά παιδιά. Επεξεργαστήκαμε έργα τέχνης με παππούδες και γιαγιάδες. Διαβάσαμε ποιήματα και ακούσαμε τραγούδια.
     Το δωράκι που τους ετοιμάσαμε φέτος είναι μια κάρτα, στην οποία κάθε παιδί, ζωγράφισε τους δικούς του παππούδες και γιαγιάδες και τη στόλισε με πολλή  πολλή αγάπη.



















    Η σημερινή μέρα λοιπόν, είναι μια μέρα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, γιατί απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ηλικιωμένους. Μια επίσκεψη, μια γλυκιά κουβέντα και μια αγκαλιά, είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Να τους κάνουμε χαρούμενους, γιατί τους αξίζει!!!

Και αφού ήρθε ο Οκτώβρης, ετοιμάσαμε και το ημερολόγιο του μήνα, για να γίνει αφορμή για συζήτηση στο σπίτι.








ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

1 σχόλιο:

  1. Το Σάββατο πρωί-πρωί κατεβήκαμε στον παππού και τη γιαγιά και τους δώσαμε την καρτούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή