Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου


Με αφορμή  τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (6/2/2018), αποφασίσαμε στο νηπιαγωγείο μας να ασχοληθούμε με το θέμα και να πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες  μεταδίδοντας το φετινό σύνθημα της ημέρας
«Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα!»
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας 6/2/2018, “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα”, ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου και να φέρει τους ανθρώπους κοντά.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, 6/2/2018, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δύο πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών με θέμα «Θετικό-ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο» και «Το διαδίκτυο στην αρχαία Ελλάδα».

Φέτος το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά στο Διαγωνισμό SID 2018 με θέμα “Θετικό/Δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο”






και η συλλογική εργασία-συμμετοχή μας στο διαγωνισμό στο https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/symmetoxes-sid1-2018/


Επίσης γίναμε υποστηριχτές SID 2018, της "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου" 6-2-2018

Στη σημερινή εποχή, τα παιδιά αρχίζουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο μέσω υπολογιστών και κινητών σε όλο και μικρότερες ηλικίες. 
Στην τάξη μας  έχουμε υπολογιστή και διαδραστικό πίνακα, για να ασχοληθούμε συστηματικά και μέσα από το προγράμματα e-twinning που υλοποιούμε έχουμε την ευκαιρία να "παίξουμε" μαζί του και να δούμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει. Φυσικά τα παιδιά έχουν τις δικές τους εμπειρίες σχετικά με την χρήση  του υπολογιστή από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
'Έτσι, συζητήσαμε και καταγράψαμε τι μπορούμε να κάνουμε με τον υπολογιστή.
Παρακολουθήσαμε ενα μικρό βίντεο για παιδιά, σχετικό με τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο


Είδαμε την παρουσίαση  Ή δύναμη της εικόνας" για παιδιά ηλικίας 5-7  του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου προσαρμοσμένη στα  Ελληνικά  από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Διαβάσαμε το παραμύθι του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2017/11/DigiDuck_Greek_2017_Spreads_Web.pdf

Mιλήσαμε για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο...βλέποντας τα παρακάτω βίντεο



Τέλος το κάθε παιδί ζωγράφισε ατομικά τι θετικό του προσφέρει το διαδίκτυο
















Το δώρο μας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό 
“Θετικό/Δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο”


Ο έπαινος του Νηπιαγωγείου
Ο έπαινος των παιδιών

  Η γωνιά ενημέρωσης των γονέων















1 σχόλιο: