Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

Αφού διαβάσαμε το παραμύθι "Η Ντενεκεδούπολη" τα παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουν τις κούκλες με ντενεκεδάκια, Επέλεξαν τον ήρωα που ήθελαν να φτιάξουν και έγινε η καταγραφή τους.  

Έτοιμοι οι ήρωες!!!!!

Σήμερα το πρωί 17 Νοέμβρη, παίξαμε κουκλοθέατρο την "Ντενεκεδούπολη" 

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Ψηφιακό διδακτικό σενάριο "Η Διατροφούλα συμβουλεύει....."

Το Ψηφιακό Διδακτικό μου Σενάριο βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)

Βράβευση Ψηφιακού Διδακτικού Σεναρίου με τίτλο:

Αγαπητέ κε/κα ΣΟΦΙΑ ΜΑΓΛΑΡΙΔΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι το Ψηφιακό Διδακτικό Σενάριο που έχετε υποβάλλει στην Πλατφόρμα «Αίσωπος», ύστερα από αξιολόγηση, έχει χαρακτηρισθεί ως Βέλτιστο, με βαθμό 94.
Ως εκ τούτου πρόκειται να βραβευθείτε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών ∆ράσεων (ΕΥΕ Ε∆) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013

Το σενάριο μπορείτε να βρείτε και να το χρησιμοποιήσετε, στο σύνδεσμο:Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Το σώμα -ο εαυτός μου

Στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος "Διατροφή και συναισθήματα" ξεκινήσαμε δραστηριότητες και παιχνίδια, σχετικά με την θεματική ενότητα 'το σώμα μου". Ανατομία (εσωτερικά και εξωτερικά όργανα), χαρακτηριστικά.
Συναρμολογήσαμε τον "Σκελετούλη".....

και  παίξαμε το παιχνίδι "κάνε ότι κάνω".¨Έτσι ο σκελετούλης, μας έδειχνε τι πρέπει να κάνουμε.Το αποτέλεσμα πολύ διασκεδαστικό!!!! 
Μετά χορέψαμε  το "The Skeleton Dance" από το youtubeΑποφασίσαμε να κάνουμε με πλαστελίνη το σώμα μας, πάνω σε οντουλέ χαρτί. Πέρασαν κορδόνι γύρω -γύρω στο οντουλέ (λεπτή κινητικότητα)


και κάθε παιδί ξεκίνησε να κατασκευάζει το σώμα του,


προσπαθώντας να μην ξεχάσει κάποιο μέρος του σώματος.

Το αποτέλεσμα εκπληκτικό!!!!


Συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση........