Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ο Πρίγκιπας κοιμάται!!!!

Μια πολύ ωραία ιδέα συμμαζέματος της τάξης πήραμε από τη συνάδελφο Λίνα Σαρμή και το blog της "Η Μαρμότα σας ανοίγει την πόρτα", με μια παραλλαγή.
   Ο/η  προσυμφωνημένος/η  Πρίγκιπας/ισσα , φοράει ένα στέμμα με  τεράστια αυτιά στο κεφάλι  και κάθεται  στην παρεούλα, περιμένοντας την τάξη να τακτοποιηθεί, με απόλυτη ησυχία, και εάν κάποιος κάνει φασαρία, τον σταματάει, λέγοντας του: Έχασες…
  Όταν κάθε παιδί τελειώνει την τακτοποίηση της γωνιάς του, κάθεται στην παρεούλα και περιμένει μέχρι να έρθει και το τελευταίο παιδί. Τότε το παιδί- Πρίγκιπας/ισσα σηκώνεται και ελέγχει με μεγάλη λεπτομέρεια την κάθε γωνιά.
   Στο τέλος έρχεται στην παρεούλα και τα παιδιά τον/την ρωτούν:-Πρίγκιπα/ισσα, είσαι Ευχαριστημένος/η, Δυσαρεστημένος/η  ή μέτρια. Και σε κάθε απάντηση τα παιδιά ρωτούν -Γιατί;  Αμέσως μετά αποφασίζουν όλοι μαζί, ποιος θα ήταν ο/η επόμενος/η  Πρίγκιπας/ισσα, μέσα από έναν πίνακα διπλής εισόδου, λαμβάνοντας υπόψιν τα παιδιά που έχουν «χάσει» λόγω φασαρίας και δεν μπορούν να γίνουν την επόμενη φορά Πρίγκιπες/ισσες.
   Την πρώτη φορά που το παίξαμε, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και πραγματικά συμμάζεψαν με απίστευτη ησυχία την τάξη μας.Το ποίημα που λέμε πριν ξεκινήσουμε το συμμάζεμα είναι το παρακάτω.

Το παιδιά αφού το έμαθαν το ζωγράφισαν!!!!






















Ο Πρίγκιπας της επόμενης μέρας!!!!


Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου