Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Νηπιαγωγείο μας

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (2η ΕΜΑΚ) επισκέφτηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου   με σκοπό να ενημερώσει τους μικρούς μας μαθητές για θέματα πυρκαγιάς και αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών. Το Πυροσβεστικό όχημα μπήκε στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας. Οι Πυροσβέστες εξήγησαν  στα παιδιά ότι φοράνε μια στολή για να ξεχωρίζουν και να προστατεύονται στη δουλειά τους. Τους μίλησαν για τη φύση της εργασίας ενός Πυροσβέστη, ο οποίος εκτός από το να σβήνει φωτιές, βοηθάει εγκλωβισμένους σε ασανσέρ, τρακαρισμένα αυτοκίνητα και στον απεγκλωβισμό κτηρίων.
Επιπλέον έδωσαν οδηγίες για να μην κινδυνεύσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς στο σπίτι, στην πόλη, στο δάσος. Αναφέρθηκαν ακόμα και στο φαινόμενο του σεισμού για να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση σε περίπτωση που συμβεί. Στη συνέχεια ενέπλεξαν βιωματικά τα παιδιά δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού. Τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε μικρούς Πυροσβέστες, κράτησαν τη μάνικα και έκαναν πυρόσβεση.









Η παρουσίαση των Πυροσβεστών υπήρξε εξαιρετική. Με μεγάλη ευαισθησία προσέγγισαν τα παιδιά, μίλησαν μαζί τους και απάντησαν με υπομονή σε όλες τους τις απορίες. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας!!!! Ευχαριστούμε θερμά τη 2η ΕΜΑΚ για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας!!!Γι΄αυτό και τους τραγουδήσαμε το τραγούδι ¨Πυροσβεστική"


Ζωγραφίσαμε και το τραγούδι μας


















Μην εκπλαγείτε, αν σε καμιά δεκαπενταριά χρόνια, οι μικροί μας μαθητές θελήσουν να γίνουν Πυροσβέστες!! 

1 σχόλιο: