Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στην eTwinning δράση για το STEM


Τo Νηπιαγωγείο μας επιλέχθηκε, μετά από αίτησή μας, για συμμετοχή στην eTwinning δράση για το STEM!!!
Για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί  τη δράση STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).
Τα επιλεγμένα σχολεία θα λειτουργήσουν προσανατολισμένα στη STEM μεθοδολογία για τους εκπαιδευτικούς κυρίως των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών και της Πληροφορικής για την υλοποίηση ανάλογων σχεδίων eTwinning.
Ο σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (STEM), πρακτικά χωρίς θεωρίες και περιττή ορολογία, και  μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων εφευρετικότητας , αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.
Τα ωφελούμενα σχολεία θα λάβουν ανάλογο εξοπλισμό με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects, προσανατολισμένα στo STEM.
Η ΕΥΥ επιφυλάσσει τα δικαιώματα του εξοπλισμού για διάστημα ενός έτους και μετά μεταφέρεται στο σχολείο. Ο εξοπλισμός μετά το έργο θα παραμείνει στο σχολείο και  σύμφωνα με τα παραπάνω είναι:
  • BeeBot (Νηπιαγωγεία)
  • WeDo (Δημοτικά)
  • S4A (Γυμνάσια & Λύκεια)

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 παραλάβαμε  το υπέροχο μικρό ρομπότ-μελισσάκι Beebot στα πλαίσια της επιλογής μας ανάμεσα σε 23 νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα, για συμμετοχή στην e-Twinning δράση για το STEM!!! Το νηπιαγωγείο μας λοιπόν (και συγκεκριμένα η συνάδελφος Μαστορή Μερόπη)  ετοιμάζει το ευρωπαϊκό e-twinning project  με το οποίο θα συμμετάσχουμε στη δράση, σε συνεργασία με ευρωπαϊκό νηπιαγωγείο το οποίο θα είναι ο συνδιαχειριστής!!!Υποβλήθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning για έγκριση και μετά ξεκινάμε!!!Μαθηματικά, φυσικές επιστήμες και τεχνολογία, όλα παρέα με το Beebot!!!Το έργο υπολογίζουμε να διαρκέσει περίπου πέντε μήνες.


Το eTwinning project  μας:
STEM tale and Bee bot Challenge for Little Learners

Οι στόχοι του προγράμματος:
-Να αναπτύσσουν υψηλού επιπέδου ικανότητες, όπως η επίλυση προβλήματος, η κριτική σκέψη, η αλγοριθμική προσέγγιση, η μεταγνωστική ικανότητα και να καλλιεργήσουν πνεύμα ομαδικής συνεργασίας.

-Να αναπτύσσουν την ικανότητα κρίσης, λήψης αποφάσεων, να επιλύουν προβλήματα και να μοντελοποιούν τη γνώση με προγραμματιζόμενα παιχνίδια και με ανοιχτού τύπου λογισμικά και οπτικών γλωσσών προγραμματισμού προσαρμοσμένων στις ικανότητες των παιδιών 
-Να έρθουν σε επαφή με αναπτυξιακά κατάλληλες ρομποτικές συσκευές (BeeBot ) και να εξοικειωθούν με αυτές

Τα συμμετέχοντα Νηπιαγωγεία:
-2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου,
-2/θεσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου,
-Yusuf bayık ilkokulu, Toroslar Τουρκία,
-Κοινωνική Μέριμνα Αγίων Ομολογητών-Στρόβολος Κύπρος,
-3ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου,
-Νηπιαγωγείο Χαιρώνειας,
-14ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας.

1 σχόλιο: