Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

eTwinning - Μένουμε σπίτι ...μαζί!!! 3η αποστολή

Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς έχουμε νέα!!! Φτάσαμε στην 3η αποστολή.
Η 3η αποστολή έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του πολύ γνωστού μας παραμυθά. 


Η ημέρα αυτή, που συνήθως γιορτάζουμε στα σχολεία, έχει σαν σκοπό να καλλιεργήσει  τη φιλαναγνωσία και να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα.
Τα σχολεία έχουν χωριστεί στα 24 γράμματα σε ομάδες των δέκα περίπου. Η κάθε ομάδα αναλαμβάνει ένα γράμμα.

Εμείς αναλάβαμε το γράμμα Π,π. Σκεφτείτε λέξεις που αρχίζουν από Πα, Πε, Πο, Πι).  Ψάξτε στο σπίτι σας ακολουθήστε τις οδηγίες της αποστολής και βοηθήστε τον Άκη.
Γνωρίζετε τον Άκη τον Σπιτάκη;
Θα τον γνωρίσετε μέσα από το παρακάτω βίντεο.

Τα παιδιά θα πάρουν ένα μήνυμα με το βίντεο, στο οποίο καλούνται  να βρουν, να γράψουν  και να φωτογραφίσουν στο σπίτι ένα αντικείμενο που ξεκινά από Π  και να στείλουν την φωτογραφία  σε εμάς. Στη φωτογραφία πρέπει το παιδί να γράψει τη λέξη του αντικειμένου, όπως μπορεί, σε μια καρτέλα και να την τοποθετήσει σε εμφανές σημείο.

Μπορείτε να κατεβάσετε από το κινητό σας ή το τάμπλετ σας μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που ονομάζεται Metaverce (για όσους μπορούν).

Οδηγίες εφαρμογής : κατεβάζετε την εφαρμογή που σας ζητείται και ακολουθείτε τις οδηγίες.Πατάτε πάνω στο εικονίδιο και ξεκινά η προβολή. Αν ακούτε αλλά δε βλέπετε, γυρίστε το τηλέφωνό σας δεξιά ή αριστερά, μέχρι να εντοπίσετε τους ήρωες. Υπάρχουν 3 σκηνές. Για να μεταφερθείτε στην επόμενη πατάτε ΕΠΟΜΕΝΗ ή ΒΙΝΤΕΟ.

Τις φωτογραφίες θα τις τοποθετήσετε στον παρακάτω τοίχο-padlet

Δημιουργήθηκε με το Padlet

ΟΔΗΓΙΕΣ PADLET: Κάτω δεξιά στον τοίχο είναι το σύμβολο +. Επιλέξτε το και θα σας ανοίξει ένα παραθυράκι στον τοίχο.Γράψτε όνομα και περιγραφή.Πατήστε το βελάκι  που βρίσκεται στο παραθυράκι σας και δεξιά θα ανοίξει ένα παράθυρο.Επιλέξτε "διαλέγω φάκελο" και ανεβάστε την φωτογραφία.Αυτό ήταν!

Εννοείται ότι αν κάποιος δυσκολεύεται, μας στέλνει τη φωτογραφία με το κείμενο που θέλει, με μέιλ και την ανεβάζουμε εμείς.

Και μερικά παιχνίδια σχετικά με τα γράμματα

Ένωσε τις εικόνες με τις αντίστοιχες λέξεις

 

  Ο κατάσκοπος
 
Το παπί- Ποίημα για το π



Παίζω με το γράμμα Π

Περιμένουμε νέα σας!!!
Μας λείπετε!!!
Οι Νηπιαγωγοί σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου