Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Συμμετοχή στο Europe Code Week 2020

 Με μεγάλη μας χαρά συμμετείχαμε για Τρίτη  χρονιά στην Εβδομάδα Κώδικα. CodeWeek 10-25 Οκτωβρίου 2020.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ 

Φέτος  συμμετείχαμε με 2 δραστηριότητες

Η πρώτη μας δραστηριότητα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η δραστηριότητα είχε σχεδιαστεί από τις συναδέλφους Έφη Ταραλάϊκου και Ευγενία Τσακίρη, τις ευχαριστούμε πολύ, κι ήταν κοινή για όλη την ομάδα των σχολείων που συμμετέχουν στο έργο μας eTwinning, "Let's play every day".

Τίτλος Δραστηριότητας: Αγαπημένα παιχνίδια!

 Περιγραφή:

Έχουν φτιαχτεί από τους συνεργάτες μας  κάρτες με γρίφους που αντιστοιχούν σε 6 παιδικά παιχνίδια. Τα 6 παιδικά παιχνίδια σε εικόνες έχουν τοποθετηθεί σε τετράγωνο χαλί πλέγμα. Το παιδί προγραμματιστής επιλέγει κάρτα, ακούει το γρίφο, τον αποκωδικοποιεί , και στη συνέχεια πρέπει να προγραμματίσει το παιδικό ρομπότ bee bot με  τον σωστό κώδικα με αντίστοιχα βέλη μπροστά, πίσω, δεξιά, αριστερά για την σωστή  κατεύθυνση μέχρι να φτάσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η δεύτερη συμμετοχή μας που κι αυτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ήταν μια δραστηριότητα με μια πανελλαδική ομάδα εκπαιδευτικών όπου οι μαθητές πήραν μέρος σε απλές δραστηριότητες προγραμματισμού με ή χωρίς κιτ ρομποτικής και καλλιέργησαν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους με δράσεις κώδικα.

Τίτλος Δραστηριότητας: Code with art

 Περιγραφή:

•Με αφορμή ένα πίνακα ζωγραφικής και αξιοποιώντας τη ρουτίνα σκέψης του Artful Thinking (Έντεχνος Συλλογισμός), της ερευνητικής ομάδας Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard, «ο πίνακας ως η αρχή/μέση/τέλος μιας ιστορίας», δημιουργήσαμε μια ιστορία με τους/τις μαθητές/τριες μας.

Ο πίνακας

  Η εικονογραφημένη ιστορία από τα παιδιά

•Τα παιδιά εικονογράφησαν την ιστορία και η ιστορία τοποθετήθηκε πρώτα σε πλέγμα στο πάτωμα και μετά στο πλέγμα του επιδαπέδιου ρομπότ (beebot)

•Τα παιδιά προγραμμάτισαν το ρομπότ με σκοπό την αφήγηση της ιστορίας που δημιουργήθηκε. Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια της ομάδας " Τhe codally team"με διοργανώτρια τη Μαρία Τσαπάρα.

Τα πιστοποιητικά συμμετοχής μας

   

Με αυτές τις δραστηριότητες, ολοκληρώσαμε για φέτος τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα- Codeweek 2020. Οι εντυπώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών πολύ θετικές. Τα νήπια χαίρονται και ευχαριστιούνται τις δραστηριότητες ρομποτικής. Η καλλιέργεια της σκέψης μέσω των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην εποχή που ζούμε,  είναι θετικό να αξιοποιείται από το νηπιαγωγείο, καθώς τα παιδιά καλλιεργούν δεξιότητες και μαθαίνουν παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!!!

1 σχόλιο: