Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Καινοτόμο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σχ. Έτους 2013-2014

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε το προηγούμενο σχ. έτος στο Νηπιαγωγείο μας

πατήστε εδώ για να το δείτε




ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τα παιδιά κατανόησαν τη σημασία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, έδειχναν ενδιαφέρον όλο το διάστημα που δουλεύαμε το θέμα.
Έμαθαν τις κατηγορίες των υλικών που ανακυκλώνονται , από πού παίρνουμε την πρώτη ύλη για να γίνουν αυτά τα υλικά και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα υπερκατανάλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας , όσο αυτό είναι δυνατό σ΄ αυτή την ηλικία. Έμαθαν να συνεργάζονται και καλλιεργήθηκε η κριτική τους σκέψη. Δούλεψαν πολύ στα εικαστικά, επαναχρησιμοποιώντας διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά και συνεργαζόμενα μεταξύ τους. Με τη δημιουργία του μπακάλικου στην τάξη, ήρθαν σε επαφή με τη γραφή, την αρίθμηση, την συναλλαγή και την επικοινωνία μεταξύ τους κατά την αγοραπωλησία των προϊόντων.
Το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα το μετέφεραν και στο σπίτι, αφού πολύ συχνά οι γονείς μας ανέφεραν ότι τους έκαναν «παρατηρήσεις» αν κάτι δεν το έριχναν στην ανακύκλωση.
Η συμμετοχή των γονέων ήταν άψογη σε ότι και να τους ζητήθηκε π.χ Να φέρουν τα παιδιά στο σχολείο ένα λουλούδι μέσα σε μια ανακυκλώσιμη συσκευασία.
Γενικά το πρόγραμμα κύλησε πολύ καλά και μείναμε όλοι ικανοποιημένοι από την πορεία του και το τελικό αποτέλεσμα.
Είναι ένα θέμα πολύ χρήσιμο και επίκαιρο. Όλα τα νηπιαγωγεία κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, γιατί στο Νηπιαγωγείο μπαίνουν οι βάσεις και διαμορφώνονται οι χαρακτήρες των παιδιών. Από αυτή την ηλικία τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής, όπως είναι η φροντίδα του Περιβάλλοντος.
Έχουν επιτευχθεί οι περισσότεροι από τους στόχους που έχουμε θέσει. Πιστεύουμε ότι θα τους γίνει τρόπος ζωής και στη συνέχεια. Θεωρούμε ότι έχουν μπει γερές βάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Γι’ όλα τα παραπάνω εμείς νιώθουμε πολύ περήφανες και ικανοποιημένες που βάλαμε το δικό μας λιθαράκι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου