Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

eTwinning " Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων"- Πάσχα στη ζωγραφική με τον Εl Greco, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά για όλους!!!

Ας γνωρίσουμε τον επόμενο ζωγράφο μας Εl Greco, ή αλλιώς Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, που είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλη.
Με τη συνεργασία της κ. Κ. Γαστεράτου, της κ. Γ. Παγανιά και της κ. Σ. Τούλη και χρησιμοποιώντας πίνακες του μεγάλου ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου - Ελ Γκρέκο, φτιάχθηκε μια μικρή ιστορία- βίντεο για τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.



Γονείς ζητήστε από τα παιδιά να σας περιγράψουν τι βλέπουν στους πίνακες. Τα χρώματα, τα σχήματα και ότι μπορούν να δουν μέσα σ΄αυτούς. Την ιστορία των παθών του Χριστού.

Μερικοί πίνακες συνοδευόμενοι από τα φύλλα εργασίας
Αν έχετε εκτυπωτή, εκτυπώστε και δώστε στα παιδιά να ζωγραφίσουν όποιον ή όποιους πίνακες θέλουν. Διαφορετικά ανοίξτε την εικόνα, αφού την αποθηκεύσετε, με το πρόγραμμα ζωγραφικής και δείξτε στα παιδιά πώς να το κάνουν.








Παιδιά επίσης ζωγραφίστε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο τον πιο αγαπημένο σας πίνακα με πινέλα, μαρκαδόρους ή ότι διαθέτετε .


Και τώρα  ώρα για παιχνίδι!

Παζλ

 
 
 
 
 

 Βρίσκω τις λέξεις της Μεγάλης Εβδομάδας


Θα θέλαμε να  στείλετε φωτογραφίες (στο παρακάτω padlet) από τις στιγμές που το παιδί βλέπει το βίντεο ή παίζει με τα παιχνίδια καθώς και τις τελικές εργασίες. Σας παρακαλούμε να μην φαίνεται το πρόσωπο του παιδιού. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια σας!!!
Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δείτε και τα έργα που δημιουργήσατε για τον Βαν Γκογκ

Συγχαρητήρια για τα έργα σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου