Τρίτη 7 Απριλίου 2020

eTwinning " Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων"- Γνωριμία με τον ζωγράφο Vincent Van Gogh

Αγαπημένοι μας μαθητές…..
Διαδικτυακά και "η παρέα των ζωγράφων-η παλέτα των χρωμάτων", έρχεται κοντά σας με τον επόμενο μεγάλο ζωγράφο, τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ (1853-1890) από την Ολλανδία.
Του άρεσε να ζωγραφίζει τη φύση και τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους.


Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα με το παρακάτω βίντεο που ετοίμασαν για το μεγάλο αυτό ζωγράφο η κ. Δέσποινα Τζιάκη και τα παιδάκια από το Νηπιαγωγείο Στερνών Χανίων

Διασκεδάστε με βίντεο που ζωντανεύουν τους πίνακές του.Η κ. Σοφία Τούλη από το 12ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου μας προτείνει και διάφορα ωραία παιχνίδια και βίντεο που ζωντανεύουν οι πίνακες του μεγάλου αυτού ζωγράφου…..


Γονείς ζητήστε από τα παιδιά να σας περιγράψουν τι βλέπουν στους πίνακες.Τα χρώματα, τα σχήματα και ότι μπορούν να δουν μέσα σ΄αυτούς.

Πίνακες και φύλλα εργασίας. 
Αν έχετε εκτυπωτή, εκτυπώστε και δώστε στα παιδιά να ζωγραφίσουν όποιον ή όποιους πίνακες θέλουν. Διαφορετικά ανοίξτε την εικόνα, αφού την αποθηκεύσετε, με το πρόγραμμα ζωγραφικής και δείξτε στα παιδιά πώς να το κάνουν. 














Παιδιά επίσης ζωγραφίστε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο τον πιο αγαπημένο σας πίνακα με πινέλα, μαρκαδόρους ή ότι διαθέτετε .


Και τώρα  ώρα για παιχνίδι!



ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ


Βρες τους ίδιους πίνακες


Οδηγίες προς τους γονείς:
Θα ήθελα να  στείλετε φωτογραφίες (στο παρακάτω padlet) από τις στιγμές που το παιδί βλέπει το βίντεο ή παίζει με τα παιχνίδια καθώς και τις τελικές εργασίες. Σας παρακαλούμε να μην φαίνεται το πρόσωπο του παιδιού. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια σας….ως συνδετικός κρίκος της επικοινωνίας μας με τα παιδιά. Μα πάντα να θυμάστε πως δεν πιέζουμε τα παιδιά, παρά μόνο τα παροτρύνουμε να ασχοληθούν αν το θελήσουν.

Δημιουργήθηκε με το Padlet


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου