Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

etwinning 2021-2022 "Κόκκινη κλωστή δεμένη...δεξιότητες γυρεύει!"

Ξεκινώντας  το etwinning έργο μας  έπρεπε  όλοι οι μαθητές από όλα τα σχολεία να δημιουργήσουν το λογότυπο  του έργου. Έτσι λοιπόν όλα τα παιδιά ζωγράφισαν με διάφορες τεχνικές και υλικά  το γράμμα που ανέλαβαν. Εμείς αναλάβαμε  να ζωγραφίσουμε  το γράμμα Ε  από τη λέξη "ΔΕΜΕΝΗ"


Τα παιδιά ζωγραφίζουν το γράμμα Ε για το λογότυπο

και αποφασίζουν να στείλουμε  τη δουλειά της Χριστίνας

Πραγματοποιούμε  τις πρώτες τηλεδιασκέψεις των μελών  - συνεργατών για να συντονίσουμε  τις δράσεις μας, κατά τις οποίες οι ιδρύτριες του έργου συντονίζουν και οργανώνουν τη θεματολογία.


Ανίχνευση πρότερων γνώσεων των παιδιών για το eTwinning

Επόμενη δράση μας είναι η δημιουργία μασκότ  για το έργο. Τα παιδιά ψηφίζουν  τον ήρωα  παραμυθιού  που θα ήθελαν για μασκότ.
στην τάξη μας κέρδισε ο Καρυοθραύστης
κι έτσι τον ετοιμάσαμε



Όλες τις μασκότ  έτοιμες,  από τις οποίες  θα βγει με ψηφοφορία  η μασκότ του έργου μας.


Τα παιδιά αφού είδαν ένα βίντεο που παρουσιάζονται όλες οι μασκότ ψήφισαν. Το χάρηκαν πολύ και ψήφισαν ότι πραγματικά τους άρεσε κι όχι μόνο το δικό μας.

Νικήτρια μασκότ αναδείχθηκε η μπαλαρίνα  με 145 ψήφους και ποσοστό 24%

Έπρεπε να  γνωρίσουμε πιο αναλυτικά  τα μέρη του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, μια και η χρήση του είναι απαραίτητη στο έργο μας  και γενικά  στην λειτουργία της τάξης μας.

Προσεγγίσαμε  και το θέμα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο με παραμύθια και παιχνίδια.

Τελειώνοντας  με όλες αυτές τις απαραίτητες δραστηριότητες, για κάθε etwinning έργο, έρχεται η ώρα να ξεκινήσουμε  το Πρόγραμμα Καλλιέργειας Δεξιοτήτων, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας.

Ξεκινάμε  έχοντας ως πρώτο  το Σχέδιο Δράσης  από το θεματικό κύκλο: Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία και την υποενότητα: STEM/Εκπαιδευτική Ρομποτική με τον  τίτλο: « Με τα παραμύθια οδηγό στον ψηφιακό κόσμο θα διαβώ!»

 1ο  Εργαστήριο: «Το παραμύθι αρχίζει…»

Στην ολομέλεια της τάξης συζητάμε με τα παιδιά  για  το τι πιστεύουν ότι είναι τα παραμύθια. Με βάση τις ρουτίνες σκέψης προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε το τι γνωρίζουν τα παιδιά σχετικά με αυτά, αλλά  και το τι θέλουν να μάθουν.  Όλες  οι απαντήσεις  τους καταγράφονται  και ετοιμάζουμε  το ιστόγραμμα.

Ανίχνευση των πρότερων γνώσεων των παιδιών για τα παραμύθια.
Ιστόγραμμα και φύλλο εργασίας της Α. Ζήση.


Παιχνίδι Κρυμμένου Παραμυθιού. Περάσαμε υπέροχα!!!

Μια πρώτη γνωριμία, συνεργατική ζωγραφική και δημιουργία συνεργατικής ιστορίας πριν την επαφή μας με τη συγγραφέα κ. Παπαγιάννη Μαρία


Η συνεργατική μας ζωγραφική στο colorillo

Στα πλαίσια της δράσης «Πρόσκληση για γνωριμία με Συγγραφέα» το 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου και το 9ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, ήρθαν σε διαδικτυακή γνωριμία με τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη. Της ετοιμάσαμε μια όμορφη συνεργατική ιστορία και την παρουσιάσαμε. Της κάναμε ερωτήσεις και μας διάβασε ένα παραμύθι της «Η χύτρα που κελαηδούσε ιστορίες». Περάσαμε υπέροχα!!! Την ευχαριστούμε πολύ και την περιμένουμε να την απολαύσουμε ξανά, έστω και διαδικτυακά!!!

Η συνεργατική ιστορία των 2 Νηπιαγωγείων. Ξεκίνησε το Νηπιαγωγείο της Ν. Ιωνίας και το ολοκληρώσαμε εμείς.

A new book

όλο το εργαστήριο σε βιβλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου