Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2014-2015 «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ»,1ο Εργαστήριο

Ξεκίνησαν τα εργαστήρια με την κ. Κική Παπαδημητρίου.
1ο εργαστήριο με γονείς και κατασκευή μπισκότων με υγιεινά υλικά


Τα παιδιά προσηλωμένα παρακολουθούν την κ. Κική να αναμειγνύει τα υλικά της συνταγής των μπισκότων
 


Στο ταψί για ψήσιμο.....


και έτοιμα τα μπισκοτάκια, τα οποία έγιναν ανάρπαστα!!!!

Να και η συνταγή γι'αυτούς που θέλουν να τα δοκιμάσουν.Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα και έχουν πολύ υγιεινά  υλικά!!!!


Η κ. Κική ανακατεύει μέλι με ταχίνι, το απλώνουμε σε μαύρο ψωμί.... 

 παιδιά και γονείς δοκιμάζουν

Αφού τα παιδιά και οι γονείς γεύτηκαν για πρωινό τα μπισκοτάκια και το μαύρο ψωμί με μέλι και ταχίνι, ακολούθησε από την κ. Κική η αφήγηση του παραμυθιού "Το στοχολούλουδο" του Ευγένιου Τριβιζά, που έχει σαν θέμα τον στόχο και πως μπορεί να επιτευχθεί. Η κ. Κική ταυτόχρονα ζωγράφιζε την ιστορία  του παραμυθιού.
Μπορούμε να παρομοιάσουμε το στόχο μας για υγειινή διατροφή, με ένα λουλούδι, "το στοχολούλουδο", που υπάρχει και μεγαλώνει όσο το φροντίζουμε και το ποτίζουμε, όπως οι σπόροι της φακής στο βαμβάκι.
Παιδιά και γονείς μίλησαν για τα συναισθήματα που βίωσαν κατά την διάρκεια του εργαστηρίου.Τα συναισθήματα ποικίλα: χαρά, αγάπη,ευχαρίστηση,συγκίνηση από γονείς που ένιωσαν ότι συμμετείχαν με τα παιδιά τους σε μια μοναδική εμπειρία, που τη βιώνεις μόνο όταν μπεις στην σχολική τάξη.Κάποιοι δήλωσαν οτι ξανάγιναν παιδιά, έστω και για λίγοΣτο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν αυτό που τους άρεσε από το παραμύθι

Μια υπέροχη και γλυκιά μέρα έφτασε στο τέλος της.Οι γονείς έφυγαν ενθουσιασμένοι και οι περισσότεροι δήλωσαν οτι θα προσπαθήσουν να παρακολουθήσουν όλα τα επόμενα εργαστήρια!!!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου